ORDINACE PRAKTICKÉHO LÉKAŘE PRO DOSPĚLÉ

MM ordinace s.r.o.
Gen. Svobody 413
Milevsko
39901

Telefon:........382 526 077
Mobil:...........737 972 428
WhatsApp....737 972 428
mmordinace@centrum.cz

DOPORUČENÍ PŘED VYŠETŘENÍM

04.04.2015 13:09

Vyšetření moče

K preventivní prohlídce noste s sebou ranní moč. Moč odeberte doma ráno přímo do malé, čisté, uzavíratelné nádobky, střední proud ranní moči v množství 5-10 ml. K vyloučení kontaminace moči (zanesení nežádoucích příměsí) doporučujeme nádobku nejdříve řádně opakovaně vypláchnout horkou vodou. Pacienti, kteří jsou zároveň vyšetřováni pro podezření na možnou močovou infekci, dostanou nádobku na moč přímo v naší ordinaci – nádobka/zkumavka je sterilní, je nutno ji otevřít těsně před odběrem ranní moče, vymočit se po předchozím omytí zevního ústí močové trubice a přímo do zkumavky (nepřelévat z jiné nádoby).Moč v nádobce uchovávejte při pokojové teplotě a co nejdříve doneste do naší ordinace.

Odběr krve

Na odběr krve přijděte v dohodnutý termín nalačno. Večer před odběrem nejezte tučná jídla, dejte si jen lehkou večeři, nepijte alkohol. Od půlnoci nejezte a nepijte sladké nápoje. Ráno před odběrem vypijte aspoň čtvrt litru nesladké tekutiny (vody, neslazené minerálky či čaje).                                        Pokud užíváte ráno léky např. na vysoký krevní tlak a přicházíte kvůli odběru krve nalačno, užijte léky ráno dle své zvyklosti, léky si nevysazujte, zapijte nesladkou vodou. Nejméně 2 hodiny před odběrem nekuřte.

Vyšetření na preventivní a ostatní prohlídky (řidičský průkaz, vyšetření do zaměstnání apod.)

Kromě toho, na čem se domluvíte s naším zdravotnickým personálem, nezapomeňte další: pokud nosíte brýle či kontaktní čočky, naslouchátka či jiné kompenzační pomůcky, nezapomeňte si je vzít s sebou, budete je potřebovat k vyšetření zraku, sluchu, aj. Také vezměte s sebou vaše zdravotní průkazky (diabetik, hemofilik, aj.), seznam všech vašich užívaných léků, ev. poslední zdravotní zprávy z odborných vyšetření, které jste dosud v naší ordinaci nepředali k založení do vaší zdravotnické dokumentace.