ORDINACE PRAKTICKÉHO LÉKAŘE PRO DOSPĚLÉ

MM ordinace s.r.o.
Gen. Svobody 413
Milevsko
39901

Telefon:........382 526 077
Mobil:...........737 972 428
WhatsApp....737 972 428
mmordinace@centrum.cz

PREVENTIVNÍ PROHLÍDKY

04.06.2014 10:08

Nezapomínejte na preventivní prohlídky, které vám hradí vaše zdravotní pojišťovna, pro vás jsou bezplatné. Díky jim máte možnost základní kontroly fungování svého organismu a eventuální odhalení určité nemoci. Jenom včasné odhalení určité nemoci zvyšuje úspěšnost následné léčby!

Preventivní prohlídky nejsou povinné, ale ze zdravotního hlediska je doporučujeme!

V dětském věku zve na preventivní prohlídky dětský praktický lékař v daných intervalech, od 3 let věku je to vždy po 2 letech.

Od 18. roku, kdy je již možno se zaregistrovat u praktického lékaře pro dospělé, máte nárok na preventivní prohlídky vždy po 2 letech. Praktický lékař pro dospělé nemá povinnost na preventivní prohlídky pacienty adresně zvát. Pokud nás v naší ordinaci občas navštěvujete, pak býváte zpravidla upozorněni na možný termín vaší preventivní prohlídky, jinak je možno se nás samozřejmě kdykoliv otázat na možný termín, nejlépe dotazem na naši mailovou adresu.

Součástí preventivní prohlídky v naší ordinaci je běžné základní vyšetření, dle stavu pacienta ev. dále laboratorní a určité konkrétní vyšetření. V předepsaných časových intervalech provádíme vyšetření hladiny cukru v krvi (od 45 let 1x za 2 roky), vyšetření hladin cholesterolu a ostatních tuků v krvi (při vstupní prohlídce a dále v 30.,40.,50.,60. letech a dále), vyšetření srdce EKG (od 40. let 1x za 4 roky), vyšetření stolice na přítomnost krve jako prevence střevních onemocnění (od 50 let 1x ročně, od 55 let 1x za 2 roky), u žen preventivní mamografické vyšetření prsů (od 45 let 1x za 2 roky), u mužů preventivní odběr markeru onemocnění prostaty (v 50. roku věku).

Dále upozorňujeme, že je vhodné dodržovat i preventivní prohlídky u vašeho zubního lékaře (1x ročně, těhotné ženy 2x v průběhu těhotenství) a ženy gynekologické prohlídky u svého ženského lékaře (1x ročně)  - taktéž pro pacienty bezplatné.

 

A jak se objednat k preventivní prohlídce v naší ordinaci?

Na preventivní prohlídku se lze snadno objednat pomocí webového formuláře, stejně jako na jakoukoliv jinou návštěvu, v případě nejasností telefonicky v době od 13.30 do 14.00 hod.

Při objednávání pomocí webového formuláře se objednejte v oddílu „Objednání k lékaři“, v příslušné kolonce vyberte „Preventivní prohlídka“.

S sebou k preventivní prohlídce přineste ranní moč. Pokaždé nemusí být indikován odběr vaší krve, proto není podmínkou být nalačno a na preventivní prohlídku se můžete objednat v kterýkoliv čas v průběhu ordinačních hodin.

Ti z vás, kteří dopředu vědí, že k jejich prevenci bude i odběr krve (např. po domluvě s námi při předchozích návštěvách nebo při nějakých obtížích), se mohou objednat do 10.00 hod. a na prevenci se dostavit nalačno - odběr bude proveden tentýž den jako prevence, nebo se na preventivní prohlídce s naším personálem domluvíte na jakýkoliv následující ranní termín odběru krve, který vám bude vyhovovat.